Ledare som inser värdet av komparativa fördelar för sitt land

«Le nucléaire, ce n’est pas de la politique, ce n’est pas la gauche, ce n’est pas la droite, ce n’est pas l’opposition, ce n’est pas la majorité, c’est la France», a finalement conclu Sarkozy.”

( Kärnkraft det är inte politik, det är inte vänster, det är inte höger, det är inte opposition det är inte majoritet det är Frankrike . )

Bra information till alla investerare att Frankrike fortfarande vill ge tillgång till Europas billigaste produktion av elkraft.

«Vouloir abandonner cette énergie ou réduire autoritairement sa part, cela signifie des dommages considérables pour notre économie. Pour les industriels, cela voudrait dire payer leur énergie 40% plus cher. A-t-on si peu le souci du pouvoir d’achat de nos concitoyens qu’il faille pour des raisons idéologiques leur infliger une hausse des prix de l’électricité, alors que nous produisons aujourd’hui la moins chère d’Europe?» a demandé le chef de l’État.

 

Le Figaro 17/11/2011

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
 • http://www.gunnarstrandell.se Gunnar Strandell

  Det finns trots allt ett problem med kärnkraft.
  Ett nytt kraftverk kostar ca 20 miljarder kronor och det tar fem till tio år att få tillstånd för att börja bygga. Det tar sedan ytterligare tid innan man får tillstånd att ladda och starta.
  Och allt detta måste i Sverige betalas utanför statskassan.
  Osäkerhet om opinionen tillsamman med höga direkta insatser med endast förhoppning om låga men långfristiga återbetalningar, gör att investerare avstår.
  Äldringsvård har större framtidsutsikter.
  Här ser jag en paradox!
  Satsning på kärnkraft och kärnvärme ger ju precis den trygghet för oss själva , våra barn och våra barnbarn samt ekonomi för att sörja för våra föräldrar som alla politiker och meborgare vill se. Och det gäller för minst tre hundra år in i framtiden.

  Varför tillåts IPCC och NGO kidnappa samma framtid och påstå att det är på väg att gå åt skogen!

  Idag, 18 november 2011 har SNF sagt att vi inte kan äta fisk för att den innehåller mätbara mängder av miljögifter och IPCC meddelat att vi inte kan bo i städer för att de kommer att utsättas för regn, torka eller oväder.

  Hur länge ska jag vänta på att vi slutar lyssna och ge uppmärksamhet till dessa människor som bara ser problem och vill ha betalt för sin insats, men aldrig tänker dra sitt strå till stacken!

  • http://gunnarstrandell.se Gunnar Strandell

   SNF vill inte kommentera eller gå i svaromål.
   Deras larm om miljögifter i fisk har visat sig vara överdrivna eller falska.

   För DDT har de helt enkelt räknat fel med en faktor 50 och för bromerade flamskyddsmedel har de i brist på beslut valt det lägsta av alla föreslagna gränser.

   Min försiktighetsprincip säger: ”Lyssna inte på dem – skaffa en egen uppfattning byggd på fakta och acceptera ALDRIG fakta från dem utan att granska.

   Samtidigt tycker jag att det är tragiskt att se vad Svante Axelsson, Mikael Karlsson och Anders Wijkman lyckats förstöra av det som en gång var en ideell förening med aktiva medlemmar som levde som de lärde.

   Det är väl bara Mikael som inte syns i deltagarlistan för Durban. Men å andra sidan finns det tre med efternamn Axelsson.

   Sol och bad eller Sol och vår är helt OK så länge någon annan betalar.